E. MALAMATINAS S.A. je přední společnost ve svém oboru. S odbytem 50 000 000 lahví v Řecku a za jeho hranicemi si vydobyla největší podíl na vinařské produkci v Řecku. Společnost vyváží do Západní Evropy, USA, Kanady i Austrálie.
Naši vysoce kvalifikovaní pracovníci a nejmodernější mechanické zařízení v každé oblasti činnosti (výroba, kontrola kvality, marketing, finanční management, lidské zdroje) zaručují kvalitu každé jedné láhve. Společnost provozuje pět (5) vinařských závodů ve středním Řecku s vinařskou a skladovou kapacitou více než 40 000 tun. Společnost nedávno zrealizovala projekt Vinařského závodu v Assopii, který je vybaven nejmodernějšími vinařskými a skladovacími nádržemi o kapacitě 10 300 tun. Další vinařské závody společnosti se nacházejí ve Faros, Ritsona a Boeotia, všechny v prefektuře Evia. Víno MALAMATINA se plní do lahví v závodě v Kalochori, kraj Thessaloniki, který je jednou z největších provozů svého druhu v Evropě. Závod je vybaven automatizovanými systémy a má kapacitu 40 000 lahví / hodinu, které zaručují a zajišťují kvalitu výrobku. Společnost má 160 řádných zaměstnanců a více než 50 sezónních pracovníků.
Retsina je typické řecké, nejčastěji bílé víno s přídavkem borovicové pryskyřice, která mu dává specifickou chuť, a smí se vyrábět pouze v Řecku. Dějiny Retsiny a způsobu její výroby jsou známé více jak 3000 let. A nejspíše to byla náhoda, která spojila chuť vína a pryskyřice, která se používala k utěsnění amfor s vínem, aby chránila víno před účinkem vzduchu. Vyznačuje se zářivě žlutou barvou, plnou chutí a bohatým lehce dřevitým aroma. Je skvělým doplňkem ke středomořské kuchyni.
Víno Retsina značky Malamatina je původní řecké víno, které se vyrábí výhradně z řeckých odrůd "Savatiano" a "Roditis". Při výrobě vína se používá technologie "výroby bílého vína" za regulovaných tepelných podmínek a přísné selekce moštové "pěny" (volně tekoucí šťávy), které společně umožňují získat charakteristickou barvu, aroma, chuť a kvalitu. Kvalitu vína Retsina značky Malamatina zaručuje i nejmodernější zařízení na vinné kvašení moštu, vybavené maximálně automatizovaným mechanickým zařízením. Přidáním malého množství borovicové pryskyřice během fermentace získává víno Retsina (tj. víno s pryskyřicí) svou jedinečnou chuť a zároveň to umožňuje uvolnění ovocné příchutě jednotlivých odrůd révy. Pokud k těmto vlastnostem přidáme ještě užitečné vlastnosti pryskyřice dobře známé již od antických dob, výsledkem bude jedinečné víno s výsostně řeckou pečetí.